BeursstandInspiratie

 

 

 

 

Eind november 2023 was een historisch moment voor VR op Locatie. Op de EduTech beurs in de RAI Amsterdam hebben we voor het eerst onze grensverleggende VR Educatie technologie gedemonstreerd. En wat een onvergetelijke ervaring was dat!

Met onze innovatieve benadering van virtual reality, waarbij tot 20 mensen tegelijk in een uitgestrekt gebied van 1.000 vierkante meter kunnen bewegen, hebben we de manier waarop VR in het onderwijs gebruikt kan worden, volledig van de andere kant bekeken. Deelnemers konden zich vrij bewegen en elkaar zien in een virtuele wereld die perfect overeenkomt met hun werkelijke positie. Dit zorgt voor een uiterst realistische en vloeiende ervaring.

Deze doorbraak in VR-technologie, mogelijk gemaakt door onze nieuwe hardware die in het vierde kwartaal van 2022 is uitgebracht, maakt het nu mogelijk om zonder de gebruikelijke dure motion capture systemen een meeslepende ervaring te bieden. Snel op te zetten, zeer mobiel en met een fractie van de kosten.

Onze presentatie op de beurs liet zien hoe deze technologie de educatieve wereld kan revolutioniseren. De mogelijkheden zijn eindeloos en we staan nog maar aan het begin van wat mogelijk is.

De eerste simulatie, een wandeling door ons zonnestelsel, liet een diepe indruk achter op de bezoekers. Ze konden de banen van planeten ervaren en observeren hoe deze in real-time bewegen, met de mogelijkheid voor de ‘leraar’ om de simulatie te beheren.

Hoewel we weten dat de concurrentie niet ver achterblijft, zijn we trots op onze voorsprong in deze baanbrekende technologie. Onze hardware-API en het platform dat we eromheen hebben gebouwd, maken het gemakkelijk om hardware te beheren en content te uploaden.

De reacties op de EduTech beurs waren overweldigend positief. Dit is slechts het begin van onze reis om onderwijs te transformeren met behulp van VR.

En goed nieuws: VR op Locatie is niet alleen een educatieve gamechanger. We zijn ook beschikbaar voor beursstands en andere evenementen.